Ingrediënten
Hibiscus
Hibiscus is een geslacht van circa 200 tot 220 soorten bloemplanten uit de familie Malvaceae, dat van nature voorkomt in mediterrane, subtropische en tropische gebieden over de hele wereld. Het geslacht omvat zowel eenjarigen, vaste planten, houtige struiken als kleine bomen. Hibiscus ondersteunt een goede blaasfunctie en helpt de blaas schoon te houden*.
*Gezondheidsclaim in afwachting van Europese toelating
Vitamine C
Vitamine C is misschien wel een van de meest bekende vitamines. Ons lichaam maakt vitamine C niet zelf aan. Deze halen we uit onze voeding, zoals uit fruit, groente en aardappelen en met name uit koolsoorten, citrusfruit, kiwi’s, bessen en aardbeien. Vitamine C heeft een functie als antioxidant in het lichaam en speelt een rol bij het afweersysteem. Een dagelijkse inname van 200 mg, boven op de aanbevolen dagelijkse inname van 80 mg, heeft een gunstig effect op de weerstand tijdens fysieke inspanning.
Cranberry
De cranberry komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika. Het gebruik van de cranberry als eetbare plant was al bekend bij de Noord-Amerikaanse indianen. Indianen gebruikten het sap o.a. voor het verven van hun kleren. In de Verenigde Staten en in Canada ontstond in de loop van de negentiende eeuw commerciële teelt van cranberries. Vóór die tijd werd de soort echter al in Engeland en Duitsland gekweekt om de eetbare vruchten.
Natuurlijke D-Mannose
D-Mannose is een soort glucose (monosaccharide), zonder invloed op de glucosespiegel. Het komt van nature in kleine hoeveelheden in planten en vruchten. D-mannose komt in relatief grote hoeveelheden voor in fruit zoals appels, sinaasappels en perziken en bepaalde bessen, zoals cranberry’s en bosbessen.